Política

El PSC cau deu punts en intenció de vot de cara als comicis del març

El PSC cau deu punts en intenció de vot de cara a les eleccions generals i obtindria el 27,1% dels vots (respecte al 37,3% de novembre de 2007), registrant el seu pitjor resultat en intenció de vot des de març de 2004, segons el baròmetre de gener del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat. Només el PP i Ciutadans augmenten en intenció de vot i la resta de partits registren un lleuger descens, segons la investigació, basada en 2.000 enquestes.

El director del CEO, Gabriel Colomé, va atribuir la caiguda del PSC al fet que "els indecisos que es van anar a l'espai dels socialistes (en 2007) tornen a la indecisió". Al seu judici, amb aquest descens el PSC "torna al seu espai natural". També CIU descendeix en intenció de vot fins al 11,6%, respecte al 12% de novembre i el 15,7%, de març de 2004. ERC baixa del 7,6% en intenció de vot al novembre (12% al març de 2004) fins al 6,2% actual; mentre que ICV-EUiA descendeix fins al 3,7%, en relació al 4,4% obtingut al novembre i al març de 2004.

Segons el baròmetre, el PP creix en intenció de vot, passant del 5% obtingut al novembre fins al 5,3% actual; i Ciutadans passa del 0,3% al 0,6%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.