Política

El PSC minimitza la proposta de Castells de regenerar la política i ERC li dóna la "benvinguda"

ICV admet que l'opinió del conseller d'Economia "s'ha de tenir en compte"

Les tres formacions que governen la Generalitat han assumit avui, però amb diversos matisos, la proposta llançada ahir a la nit pel conseller d'Economia, Antoni Castells, que s'ha de "regenerar" la política i iniciar un nou cicle, davant l'impacte negatiu que tenen els casos de corrupció.

Des del mateix partit en el qual milita Castells, el PSC, la portaveu parlamentària adjunta, Carme Figueras, ha indicat que "totes les aportacions al debat sobre com acabar amb la corrupció són benvingudes, i més encara la del conseller d'Economia, que és altament qualificada". Així, Figueres ha comentat que la seva és "una opinió més", i ha recordat que el PSC ja està estudiant mesures per recuperar la confiança dels ciutadans.

En canvi, ERC ha celebrat obertament les reflexions de Castells i li ha donat la "benvinguda al club". La portaveu parlamentària, Anna Simó, ha coincidit amb Castells "en la necessitat d'una regeneració política", i ha recalcat que "nosaltres fa anys que treballem per la regeneració en els partits, perquè aquests recuperin el seu sentit en l'imaginari de la gent".

Segons Simó, els partits haurien d'avançar més en la seva "autoregulació" de les obligacions dels càrrecs institucionals "i tallar en sec qualsevol poma podrida que pugui haver, sense estendre l'ombra del dubte cap a tots", ha dit.

ICV-EUiA ha assegurat tenir en compte les "reflexions personals" del conseller, però que "la situació no es resol amb catarsis" ni "recuperar la idea de la sociovergència". El vicepresident del grup, Jordi Miralles, ha indicat que "tothom ha de reflexionar" sobre el que està passant" i les opinions de Castells "cal tenir-les en compte".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.