Política

Detenen sis presumptes membres d'ETA en una operació policial al País Basc francès

La gendarmeria detè una desena de persones en una operació policial a Saint-Jean-Pied-de-Port

Sis presumptes membres d'ETA han estat detinguts amb set persones més en una operació policial que ha tingut lloc aquest matí al País Basc francès. La batuda forma part de la investigació per l'atemptat del 2006 contra l'hotel-restaurant del cuiner Alain Ducasse, segons han indicat fonts pròximes a la investigació.

L'operació s'ha portat a terme a primera hora del matí per la Gendarmeria i la policia judicial de Baiona a la localitat de Sant Joan de Peu de Port i els seus voltants. Els enregistraments continuen el seu curs, han assenyalat fonts policials.

Vinculació amb el Comando Donosti
El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha confirmat que sis dels tretze detinguts tenen nacionalitat espanyola i almenys una d'elles, Urtzi García Montero, estaria vinculada al comando Donosti d'ETA. Cinc detinguts més, Gorka Betolaza Villagrasa, Francisco Pérez Susperregui, Oscar Vizcay, Rosa Goicoechea i Aitziber Otegi, també tenen vinculacions amb la banda terrorista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.