Política

ETA falla per cinquè cop amb un cotxe bomba a Logronyo

L'organització terrorista va robar el vehicle a França la setmana passada

La determinació d’ETA de reprendre els atemptats en tots els fronts amb el trencament de l’alto el foc de manera oficial el 5 de juny s’està saldant amb un notable fracàs de l’organització terrorista, que, si es tractés d’un macabre resultat numèric, abocaria un guarisme de cinc atemptats fallits contra tres de consumats.
Els terroristes, que han sofert 26 detencions en poc més de tres mesos, no van assolir el seu objectiu final ni a Ayamonte ni a Donibane Garazi ni a Torreblanca ni a les Coves de Vinromà. Sí que van atemptar contra el Tour i contra l’operació retorn, amb artefactes de poca potència, i, sobretot, a Durango.

Dilluns a la matinada els etarres ho van tornar a intentar i van tornar a fallar, en aquest cas a Logronyo, amb un cotxe bomba carregat de 61 quilos d’explosius, concretament d’amonal, que van estacionar al davant de la delegació del ministeri de Defensa a la capital riojana. La petita deflagració que es va produir, que va anar precedida d’una trucada anònima al diari Gara advertint de la col·locació d’un cotxe bomba, va impedir el desastre, però també la repercussió política i social habitual, ja que el cotxe bomba sí que estava preparat per causar una massacre, però va fallar el mecanisme d’ignició dels explosius.

Arran de la trucada, agents de la policia van establir el dispositiu habitual de seguretat a la zona, on es va produir una petita explosió quan faltava mitja hora per a les dotze de la nit. L’explosió va provocar pocs danys a l’interior del Ford Fiesta de color verd, que havia estat robat a França el 3 de setembre i que portava matrícules falses.
Les forces de seguretat van sospitar que al vehicle hi podia haver més explosius i que la petita deflagració podia ser una bomba trampa. Al maleter del vehicle hi van trobar dues olles grans de tipus industrial i una garrafa amb líquid combustible. Agents dels Tedax de Logronyo, Pamplona i Bilbao es van desplaçar a la zona i van aconseguir desactivar l’artefacte ahir a dos quarts de vuit del matí.s que no es puguin defensar "tots els projectes en condicions democràtiques".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.