Política

De Madre assegura que li és "difícil de creure" que Muñoz hagi fet el que se li imputa

Diu que la notícia del cas Pretòria li va causar una sensació similar a "l'impacte del segon avió a les Torres Bessones"

La vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, reconeix que li és difícil de creure que l'exalcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, hagi fet el que l'imputa el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón. En una entrevista a El Periódico, De Madre diu que la notícia del cas Pretòria li va causar una sensació similar a 'l'impacte del segon avió a les Torres Bessones', fins i tot, assegura que 'volia anar a veure Garzón a aclarir-li algunes coses'. L'exalcaldessa de Santa Coloma de Gramanet defensa la presumpció d'innocència i lamenta que es practiqui poc i que hi hagi gent a Santa Coloma que 'ja hagi sentenciat i condemnat'.

De Madre segueix en un 'estat d'incredulitat' per l'actuació del jutge Baltasar Garzón i la detenció de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet i del regidor d'Urbanisme del municipi, Manuel Dobarco. A qui coneix des de fa 33 anys, al primer, i 25 anys a Dobarco. 'Se'm fa difícil creure que en Bartu ha fet allò que se li imputa, no seria el Bartu que coneixia', afegeix De Madre. L'exalcaldessa defineix a Muñoz com 'un home modest, compromès, amb ambició per al seu poble' i reconeix que li agrada jugar a golf i la bona taula però lamenta que se'l critiqui per això i assegura que hi ha moltes persones amb aquests característiques i per això no són 'indecents'.

La vicepresidenta dels socialistes catalans revela que es va assabentar de l'operació de Garzón a Santa Coloma perquè li va dir la seva filla i afirma que va experimentar 'una sensació similar a quan vaig veure l'impacte del segon avió a les Torres Bessones per la tele'. A més, reconeix que 'els primers dies estava tocada' i que tenia ganes d'anar a veure Garzón per aclarir-li 'algines coses sobre com funciona un ajuntament'.

De Madre creu que les imputacions son molt greus i confia en què la imparcialitat del jutge Garzón permeti que l'assumpte s'aclareixi aviat. Tot i així, lamenta que 'es practiqui poc' la presumpció d'innocència i que hi hagi gent a Santa Coloma- una minoria- que ja ha sentenciat i condemnat.

De fet, creu que Santa Coloma no es podrà curar de la ferida de veure emmanillat i detingut el seu alcalde. 'És un cop que ha fet mal i que també ha alegrat alguns que van brindar amb cava'.

L'exalcaldessa assegura que va desaparèixer de la vida municipal quan al 2002 va deixar el càrrec d'alcaldessa a l'ajuntament de Santa Coloma i davant de l'opinió d'alguns veïns del municipi que creuen que 'ja es veia venir', De Madre respon amb contundència que 'si alguns tenien proves haurien d'haver anat a la fiscalia. Segons la vicepresidenta, els que ara criden 'xoriços' abans cridaven altres coses perquè tenen com a objectiu 'deixar fora els socialistes'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona