Política

Costa assegura que sempre ha actuat seguint les directrius de Camps i Rajoy

El secretari general del PP valencià assegura que no ha presentat la dimissió perquè sempre ha actuat correctament. Se sent dolgut perquè cap dirigent popular li ha demanat explicacions o li ha demanat la dimissió. Assegura que ningú li ha pagat els vestits ni el cotxe i que "només" va acceptar un rellotge com a regal de part "d'un amic"

El secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per defensar la seva innocència en la trama de corrupció del cas Gürtel i la relació amb l'empresa Orange Market. Costa ha assegurat que sempre ha seguit les directrius de Francisco Camps i Mariano Rajoy i ha exposat un seguit d'arguments per justificar els motius pels quals no ha presentat la dimissió. Amb tot, ha assegurat que acceptarà la destitució "temporal" del càrrec, si així ho decideix aquesta tarda el comitè executiu del PP del País Valencià. Ha demanat a la direcció del partit que obri una investigació sobre ell si té "el mínim dubte" sobre la seva actuació perquè té "dret a defensar el meu honor".

Costa ha assegurat que té la "consciència tranquil·la" perquè sempre ha seguit "els estatuts del partit i mai ha actuat al marge de les directrius" del PP valencià i del partit nacional. Ha assegurat que sempre "ha avantposat" el compromís amb Camps i Rajoy a qualsevol opinió, pensament o decisió personal.

L'encara secretari general del PP valencià considera que no seria "procedent assumir com a pròpies responsabilitats de tercers" i ha exigit "el dret a demanar les explicacions" que siguin necessàries. Per Costa, la dimissió faria traslladar a la militància popular el missatge que el secretari general del PP i el partit valencià "han incomplert la legalitat, cosa que és falsa".

També ha recordat que ell no està imputat en cap cas i que mai ha tingut cap tipus de responsabilitat a l'hora de contractar empreses, com la d'Orange Market, de qui assegura que era present a la Generalitat Valenciana molt abans que ell tingués responsabilitats dins el partit. Costa ha assegurat que no ha tingut mai responsabilitats en fer contractes públics i que mai ha afavorit cap empresa ni societat relacionada amb la trama Gürtel. També ha assegurat que ell s'ha pagat els vestits i el cotxe nou, negant algunes informacions publicades que deien el contrari. Sí que ha reconegut haver acceptat un rellotge d'acer, d'uns 6.000 euros, "regal d'un amic i company de partit".

Costa s'ha mostrat dolgut amb la direcció estatal del PP perquè ningú l'ha trucat per demanar-li explicacions ni tampoc per demanar-li la dimissió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona