Política

Defensa assegura que el gruix de les tropes de Kosovo es retirarà "en els terminis anunciats" i es reunirà amb l'OTAN

Política

El Ministeri de Defensa ha anunciat aquest diumenge que la retirada del contingent espanyol de Kosovo es farà "d'una forma escalonada i flexible, de manera que el gruix dels efectius completi la seva tornada dins dels terminis anunciats per la ministra", que va assegurar dijous que les tropes tornarien "abans que s'acabi l'estiu".

Defensa ha explicat en un comunicat que la decisió de replegar les tropes espanyoles de Kosovo "és ferm i s'ha adoptat pel Govern tenint en compte les necessitats operatives i de plantejament" de les Forces Armades.

A més ha indicat que aquest procés "es portarà a terme de manera escalonada i en coordinació" amb els aliats, de manera que la ministra de Defensa, Carme Chacón, i el secretari general de l'OTAN, Jaap de Hoop Scheffer, mantindran la setmana que ve una reunió a Brussel·les.

Per la seva banda, el Grup Parlamentari Popular al Congrés dels Diputats ha demanat la compareixença urgent al Ple de la Cambra Baixa del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè expliqui la polèmica creada per l'anunci de retirar la missió militar espanyola de Kosovo, segons fonts parlamentàries.

Els populars desitgen que el president del Govern aclareixi davant del ple tots els detalls relacionats amb l'anunci de retirar les tropes i la polèmica després generada per les crítiques rebudes per Espanya, tant per part de la Unió Europea com pels Estats Units.

Així mateix, el portaveu de Defensa de CiU, Jordi Xuclà, també ha exigit a la ministra de Defensa, Carme Chacón, que expliqui davant del Congrés dels Diputats la cronologia de la retirada de les tropes desplegades a Kosovo i aclareixi si aquesta decisió ha sigut consensuada per tot el Govern.  Xuclà ha explicat que la petició de compareixença de Chacón que van registrar divendres passat té l'objectiu d'"aclarir la descoordinació que s'ha posat de manifest entre Espanya i l'OTAN, i el motiu de la retirada".

Alhora, el portaveu de defensa de CiU ha exigit al Govern que "aclareixi si la decisió de la retirada ha estat per part de Defensa de manera individual o ha tingut el suport de tot el Govern".  Finalment, Xuclà ha considerat que "els països hi han d'entrar junts i sortir-ne junts", per la qual cosa ha qualificat d'"inaudita" la decisió "unilateral" portada a terme per la ministra de Defensa. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona