Política

Bush no anirà a la Convenció Republicana per l'amenaça del 'Gustav'

El presidente dels EUA, George W. Bush, i el seu vicepresident, Dick Cheney, no assistiran a la Convenció del Partit Republicà a Saint Paul (Minesota) davant l'amenaça de l'huracà Gustav, que arribarà previsiblement aquest dilluns a Louisiana. Bush, que després del pas del Katrina per Nova Orleans va rebre moltes crítiques, ha anunciat que viatjarà a Texas per visitar l'equip de coordinació d'emergències.

Bush ha llançat un missatge televisat per a les persones que viuen en aquelles zones afectades per l'huracà, assegurant que el Gustav és perillós i que estiguin alertes als consells de les autoritats per evacuar la zona.

Segons el Centre Nacional d'Huracans, amb seu a Miami, el Gustav impactarà aquest dilluns a la costa de Louisiana com un huracà de fortíssima intensitat, possiblement com a categoria quatre d'un màxim de cinc i amb vents pròxims als 240 quilòmetres hora.

Els serveis meteorològics dels EUA han qualificat el Gustav de "la pitjor tempesta que es pugui imaginar", mentre que l'alcalde de Nova Orleans, Ray Nagin, li ha donat la categoria de "la mare de tots els huracans".

Bush i Cheney tenien previst pronunciar un discurs en la primera jornada de la convenció. L'alternativa a la seva  presència podria ser una vídeo-conferència.

La massiva evacuació de prop d'un milió d'habitants del sud de Louisiana es porta a terme amb de forma lenta i amb ordre a l'espera de l'impacte de l'huracà, que es preveu pugui ser més fort que el Katrina, que fa tres anys va destrossar Nova Orleans.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA
Jordi Gassió
Alcalde de Puigcerdà (Junts)

“Res pot emmascarar el pacte de govern amb Futur”

Puigcerdà
ESTATS UNITS

Biden reitera el compromís de l’OTAN amb Ucraïna, en el 75è aniversari de l’organització

BARCELONA
guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona
ESTATS UNITS

L'OTAN promet a la indústria militar més contractes a llarg termini

barcelona
política

Moya declara que no va autoritzar el cartell contra els Maragall

barcelona
estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

barcelona
guerra a gaza

Israel negocia construir a la frontera amb Gaza una barrera subterrània

barcelona