Política

Saura i ERC es barallen de nou pel cas Companys

Memòria històrica

Després de l’estira-i-arronsa per consensuar una proposta de resolució al Parlament sobre la manera com s’ha de restituir la figura de l’expresident Companys, les discrepàncies entre Esquerra i ICV tornen a aflorar. El viatge que farà dilluns vinent el conseller de Relacions Institucionals i president d’ICV, Joan Saura, amb la néta de l’expresident per lliurar al ministre Bermejo la petició de reparació de la seva figura tal com preveu la llei de la memòria històrica ha irritat profundament els republicans, que consideren que és la Generalitat qui ha d’engegar una demanda davant de la justícia espanyola, i no pas la família de l’expresident. A més, ERC sosté que al govern hi ha pendent un debat sobre com s’ha d’encarrilar la qüestió i que Saura l’ha volgut “curtcircuitar” amb fets consumats.

Fonts properes a Saura, tanmateix, recorden que tant el president Montilla com el vicepresident Carod estan perfectament informats del viatge de Saura i puntualitzen que el fet que la família demani la reparació de la figura de Companys no és incompatible amb la possibilitat que la Generalitat reclami la revisió i anul·lació del judici de l’expresident. Aquestes fonts, a més, minimitzen l’enuig republicà i assenyalen que és coherent amb el fet que ERC va votar en contra de la llei de memòria històrica, a la qual, d’altra banda, ICV va donar suport.

Carta de Puigcercós
El diputat republicà Joan Tardà, que ja va criticar durament la iniciativa del conseller en un article a l’AVUI, va tornar a carregar ahir contra Saura. Acusant-lo de deslleialtat, Tardà manifesta en un apunt al seu bloc que “Saura no s’atura davant de res. Si li convé, insulta tantes víctimes que no estan disposades a pledejar amb l’Estat en favor d’una anul·lació que se’ls nega”. Amb la firma dels dirigents històrics d’ERC Heribert Barrera i Jordi Carbonell, Joan Puigcercós té previst adreçar una carta a Saura instant-lo a esperar-se dues o tres setmanes perquè el govern català acabi de prendre una decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona