Política

El govern basc qüestiona que un tribunal pugui decidir sobre l'organització del Parlament autonòmic

El conseller de Justícia, Ocupació i Seguretat Social del govern basc, Joseba Azkarraga, ha preguntat "qui és un jutge per dir la manera com s'organitza una Cambra, sigui el Parlament basc o el Congrés dels Diputats". A més, ha denunciat "l'actitud absolutament mediatitzada per les posicions polítiques dels qui componen" l'actual Consell General del Poder Judicial (CGPJ), "que estan destrossant la divisió de poders en aquest país".

En una entrevista al diari El Mundo, Azkarraga ha dit que les declaracions del vocal del CGPJ per al País Basc Juan Pablo González sobre "la connivència" entre el govern basc i ETA són "un exemple de l'actitud política" de l'òrgan executiu dels jutges, "dels qui estan ocupant de manera fraudulenta aquest òrgan des de fa més d'any i mig".
D'altra banda, el conseller també ha advertit que, davant de les citades "actuacions judicials basades en interessos de la dreta", ha arribat el moment de "dir prou" des de plantejaments "estrictament democràtics i sense tirar-se a la muntanya".

Pel que fa al possible suport al candidat a president del govern espanyol, ha explicat que, per part d'EA, "sens dubte" estarà supeditat a "un compromís sobre el respecte a la voluntat de la societat basca i el seu pronunciament en una consulta" que, "per descomptat", es portarà a terme el 2008.

Per altra banda, en declaracions a Catalunya Informació, Azkarraga ha afirmat que la il·legalització d'ANB i EHAK és "una hipocresia" i respon només a interessos electoralistes del Partit Socialista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.