Política

Foment licitarà les obres per fer arribar el tren a la T1 abans de final d'any

De la Vega reitera que cal deixar treballar els jutges del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Sobre la LEC, assegura que s'arribarà a una solució "acordada" entre les dues parts

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha anunciat aquest dimarts després de reunir-se amb el president de la Generalitat, José Montilla, que "abans de final d'any" es licitaran les obres per començar a treballar en l'accés ferroviari a la terminal T1 de l'aeroport del Prat.

Segons les previsions del govern de la Generalitat i del ministeri de Foment, el tren i el metro arribaran a l'aeroport entre finals del 2011 o principis del 2012.

De la Vega ha comparegut davant els mitjans de comunicació després de reunir-se amb el president del govern català, José Montilla,amb qui han parlat de diversos punts de l'agenda catalana, entre els quals el traspàs de Rodalies, previst per l'1 de gener del 2010, la gestió de l'aeroport del Prat i l'impuls del Corredor Mediterrani. Una altra qüestió sobre la qual han parlat és la llei d'educació de Catalunya (LEC). La setmana passada el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va anunciar al Parlament que el govern espanyol els havia demanat informació perquè considerava que alguns punts de la LEC podrien ser inconstitucionals. De la Vega ha assegurat que s'està treballant sobre aquesta qüestió i que està convençuda que "s'arribarà a una solució acordada" entre les dues parts per afavorir que la normativa catalana "respecti totes les competències, tant de l'administració central com de l'autonòmica".

Una de les qüestions que ha centrat la reunió amb Montilla i la compareixença posterior de De la Vega ha estat la sentència de l'Estatut. De la Vega, tal com ja ha dit hores abans en una entrevista a TV3, ha assegurat que cal respectar la feina dels jutges i donar-los "temps" a l'hora de pronunciar-se sobre la constitucionalitat de l'Estatut. La vicepresidenta primera ha reiterat que el govern espanyol creu en la constitucionalitat de l'Estatut i s'ha mostrat convençuda que la sentència serà favorable en aquest sentit.

De la Vega ha recordat que fa tres anys que l'Estatut s'aplica "amb normalitat democràtica" i en aquest sentit ha dit que l'Estat invertirà, complint l'Estatut, 4.500 milions d'euros per al 2010, que es tradueix en "480 euros per cada ciutadà", la "segona inversió més important de l'Estat en una comunitat autònoma".

La vicepresidenta del govern espanyol també ha parlat de la crisi i ha destacat que Catalunya és "part important del motor d'arrencada" per sortir de la crisi econòmica internacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.