Política

La fiscalia general garanteix que impedirà la participació d'ANB i EHAK a les eleccions

La Fiscalia General de l'Estat presentarà a principi de la setmana que ve a la Sala del 61 del Tribunal Suprem les demandes d'il·legalització contra ANB i EHAK, segons ha anunciat el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido.

Dimecres, el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, va autoritzar l'advocacia de l'Estat perquè també iniciï el procés d'il·legalització contra totes dues formacions.

La demanda d'il·legalització d'EHAK, segons Conde-Pumpido, al·legarà "col·laboració habitual amb organització que de forma sistemàtica dóna suport al terrorisme", en referència a Batasuna, mentre que la d'ANB inclourà també l'acusació que "minimitza" les accions terroristes d'ETA.

El fiscal general ha explicat que les sol·licituts d'il·legalització, que es presentaran pel tràmit de demanda ordinària, aniran acompanyades de la petició cautelar de suspensió de les activitats que totes dues formacions tant davant del Tribunal Suprem com de l'Audiència Nacional per tal que els dos partits abertzales no puguin presentar les seves llistes. "D'una manera o altra, impedirem que participin en les eleccions", va garantir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.