Política

De la Vega recorda que el TC és qui té l'última paraula sobre l'Estatut

La vicepresidenta veu “normal” el paper de l'advocat de l'Estat contra la consulta d'Arenys

La vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega considera "poc prudent" i "totalment aventurat" valorar una resolució que encara no es coneix i "llançar incerteses preventives". En qualsevol cas, la vicepresidenta subratlla que el Tribunal Constitucional és qui té l'última paraula en l'ordenament institucional espanyol i ha respost així al president de la Generalitat, José Montilla, que ha advertit que el Constitucional "pot tocar una llei, però no un pacte polític" com el que l'Estatut representa entre Catalunya i Espanya.

De la Vega ha reiterat que el Govern acatarà la decisió del Constitucional "que és qui té l'última paraula en el nostre Estat de Dret". Al mateix temps, ha recordat que la certesa que hi ha és que l'Estatut va ser aprovat pel parlament català i l'espanyol i ratificat pels ciutadans i està aplicant-se “amb absoluta normalitat". Això no obstant, ha demanat "assossec, prudència i respecte" en relació a l'actuació de la Justícia. "Ja arribarà el moment per estudiar la sentència, per valorar-la i per descomptat -ha subratllat- per acatar-la".

María Teresa Fernández de la Vega, ha defensat avui l'actuació de l'advocat de l'Estat Jorge Buxadé, excandidat de la Falange Espanyola de les JONS, en el recurs contra la consulta d'autodeterminació convocat per aquest diumenge a Arenys de Munt. Després del Consell de Ministres, Fernández de la Vega ha posat èmfasi en el fet que es tracta d'un recurs de l'Advocacia de l'Estat, una institució que actua d'acord amb els criteris de defensa dels interessos generals de l'Administració i d'acord amb la Llei. “És una qüestió institucional i no personal, per tant, hi ha hagut un funcionament normal, de normalitat democràtica", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat

madrid
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada