Política

Carod estableix diferències entre Catalunya i Escòcia

Política

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha comparat els casos català i escocès tot recordant que "el mimetisme al 100 per cent no existeix" entre les dues situacions. Carod, que ha participat aquest dilluns en una reunió amb el primer ministre escocès Alex Salmond juntament amb el president de la Generalitat, José Montilla, i la secretària d'Afers Exteriors, Roser Clavell s'ha mostrat partidari de que "cada país trobi la seva pròpia línia".

Tot i considerar que els dos països han de seguir camins diferents, Carod ha defensat que "ningú li pot dir a una nació: «fins aquí pots arribar i no més enllà d'aquí», perquè això ho ha de decidir cada nació". Per la seva banda, Alex Salmond ha establert algunes diferències entre tots dos països, com ara el fet que Catalunya disposa d'una estructura de mitjans de publicació públics mentre que Escòcia pot decidir el perfil de les carreres universitàries. Salmond ha recordat també que "Madrid no és Londres".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.