Política

Camacho avisa Rajoy que no farà pactes sense contrapartides

La candidata dels populars subratlla el desgast que els va suposar l’acord amb CiU de l’etapa Aznar. El líder de Pontevedra, en la seva línia, en pren nota i es mostra reservat

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, està decidida a fer-se valer, si d’ella depèn com pot ser el futur govern de la Generalitat. És per això que ja ha fet una advertència al líder de la formació, Mariano Rajoy: “El PP de Catalunya no pactarà a canvi de res”. En altres paraules, que només donarà suport a Convergència i Unió si el seu partit entra al futur executiu.

Sánchez-Camacho ha transmès aquest missatge a Rajoy durant els darrers dies, segons afirmen fonts del Partit Popular. Com a argument principal, la presidenta del PP de Catalunya recorda el paper que va viure aquesta formació durant les dues legislatures en què van donar suport als governs de Jordi Pujol, a canvi de l’estabilitat que CiU proporcionava al llavors president espanyol, José María Aznar.

Dins del PP del Principat es té molt present aquella situació. Els seus dirigents recorden que “la gent de CiU ens informava de les decisions que prenia el govern del PP”, i això els feia viure situacions molt incòmodes, que evidenciaven que els populars catalans eren prescindibles. “Però, mentrestant, estàvem votant les iniciatives de CiU al Parlament i fèiem president Pujol”, afegeixen. Les fonts consultades també destaquen com n’eren de necessaris els seus vots amb el pacte de la columna, un acord que va firmar abans de la segona votació per investir Pujol Alberto Fernández-Díaz.

Rajoy en estat pur
La resposta del president del PP, Mariano Rajoy, al plantejament de Sánchez-Camacho va ser el silenci i una cara d’assentiment i reflexió. És a dir, Rajoy en estat pur. Una reacció que tant pot ser interpretada com que no es compromet a res com que accepta l’estratègia de la líder catalana. Sigui com sigui, en va prendre nota.
No ha d’estranyar la resposta de Rajoy tenint en compte els precedents. L’ex-president d’Endesa, Manuel Pizarro, es va distanciar del de Pontevedra per la seva manera de fer. En una ocasió, Pizarro va preguntar a Rajoy quins plans tenia per a ell. El de Pontevedra li va respondre amb una altra pregunta: “Tu què vols fer?”. I així es va tancar un diàleg que va desembocar en malentès i en llunyania.

És evident que l’última decisió en aquest afer la tindrà Rajoy, però el president del PP té clara una cosa: la formació a Catalunya surt d’una crisi i Sánchez-Camacho li està tornant l’estabilitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.