Política

Anuncien la mort de Tirofijo, líder de les FARC

L'històric guerriller hauria mort el 22 de març d'un infart, segons el ministre de Defensa colombià

El líder màxim de les Forces Armades Revolucionàries de Colombia (FARC), Manuel Marulanda Vélez, Tirofijo, podria haver mort d'un infart el passat 22 de març, ha declarat el ministre de Defensa colombià, Juan Manuel Santos. El ministre ha fet aquesta afirmació en una entrevista a la revista Semana que surt a la venda aquest diumenge.

Tirofijo, anomenat en realitat Pedro Antonio Marín, és el fundador i cap màxim i històric de les FARC, de quasi vuitanta anys. La seva mort ha estat revelada per una resposta del ministre segons la qual el cap guerriller "estaria a l'infern". Al ser preguntat directament per si Tirofijo estava mort, el ministre ha respòs "Sí, està mort", segons el director de Semana. Fonts del Ministeri de Defensa no han confirmat oficialment la informació.

Tirofijo, considerat el guerriller actiu "més vell del món", va neixer a Génova, un poble del departament del Quindío, al centre oest de Colòmbia, el 12 de maig de 1930.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.