Política

Zapatero demana als gallecs que votin per una "segona etapa del canvi"

Eleccions a Galícia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat aquest dijous als gallecs que acudeixin a les urnes el pròxim 1 de març i votin per una "segona etapa del canvi" amb Emilio Pérez Touriño al capdavant.

Segons Zapatero, en declaracions a la Cadena Ser, en aquests tres anys i mig de govern bipartit Galícia ha crescut per sobre de la mitjana espanyola en economia i en ocupació, i ha fet polítiques socials "més avançades" que en altres territoris i en alguns casos fins i tot "inèdites", com l'extensió de l'educació infantil de 0 a 3 a anys. També ha recordat que avui en dia "els gallecs pesen més que mai en la política espanyola", amb quatre ministres.

Pel líder socialista espanyol, el govern que presideix Touriño ha respectat els ciutadans gallecs i no ha estat "prepotent" com ho havia estat la dreta, que feia ús de la "imposició" i fins i tot destil·lava "menyspreu" en episodis com la crisi del Prestige. "La primera etapa del canvi ha tingut un balanç positiu", ha dit, "i qui té posats els pilars de fortalesa econòmica i modernitzadora de Galícia" mereix una segona oportunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.