Política

Miralles és reelegit coordinador general d'EUiA amb un 90% dels vots

V Congrés Nacional d'EUiA

El fins ara coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha estat reelegit per al càrrec amb un 89,2% dels vots. També ha estat aprovada gairebé per unanimitat la llista de 130 membres del Consell Nacional, encarregada d'escollir el coordinador general, que s'ha reduït de 150 a 130 integrants, així com la delegació de 70 membres que assistirà a l'Assemblea Federal d'IU del pròxim cap de setmana.

Els 645 delegats han aprovat també amb un 86,8% dels vots la ponència d'aquesta 5a Assemblea Nacional. És la primera vegada en els deu anys d'història de la formació que es presenta una única candidatura unitària per al Consell Nacional.

El 60% dels membres del Consell Nacional, escollits per votació dels delegats assistents a l'assemblea, ha estat aprovada gairebé per unanimitat, amb un 98,66% dels vots. El 40% restant és designat directament per les assemblees de base.

Pel que fa a la delegació de 70 membres que assistirà a l'Assemblea Federal d'IU, els delegats l'han aprovat amb un 92,49% dels vots. El document de la ponència marc d'aquesta 5a Assemblea d'EUiA ha estat aprovat amb un 86,8% dels vots, i la vintena d'esmenes vives sotmeses durant la jornada de dissabte a votació pel plenari, han estat totes rebutjades.

Viure la pluralitat

Els 645 delegats han aprovat també amb un 92,5% dels vots una resolució relativa a la 9a Assemblea Federal d'IU, en què subratllen la necessitat d'una IU “amb més moviment polític i social i força sobirana”, i “que visqui la pluralitat”.

Els delegats han aprovat dues resolucions més, una relativa a la crisi econòmica, amb el 98,2% dels vots, en què es denuncia 'la mala situació econòmica en la que es troba Catalunya i el “capitalisme tòxic” a la vegada que fa una crida al compromís de la gent d'esquerres a plantar cara a la crisi.

La tercera resolució aprovada amb un 99,8% dels vots fa una crida a convertir el 2009 en l'any de la pau i en contra la OTAN, coincidint amb el 60è aniversari del naixement de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.