Política

El 52,7% dels espectadors d'EITB creu que Ibarretxe va guanyar el debat

Eleccions a Euskadi

Els 52,7% dels espectadors d'EITB considera que el candidat del PNB a lehendakari, Juan José Ibarretxe, va guanyar aquest dimecres el debat electoral entre els sis candidats a lehendakari, mentre que el 6,7% creu que ha estat el candidat del PSE-EE, Patxi López.

Segons les dades d'una enquesta feta per Gizaker, el 6,3% dels espectadors creu que va guanyar Aintzane Ezenarro, d'Aralar; el 6% Antonio Basagoiti, del PP basc; el 3,7% Unai Ziarreta, d'EA, i l'1,7% Javier Madrazo, d'Ezker Batua-Berdeak. Un total de 559.000 teleespectadors van seguir el debat.

Els resultats s'han obtingut mitjançant 407 enquestes telefòniques en una mostra preseleccionada aleatòriament entre persones majors de 18 anys amb una intenció prèvia de visionar el debat.

L'enquesta destaca que els temes que més han interessat els ciutadans han estat la situació econòmica, les polítiques per fer front a la crisi i el bloc d'habitatge i infraestructures, i no els temes relacionats amb l'autogovern i el terrorisme, que van ser els més crispats.

Respecte a la valoració dels diferents candidats, en una escala de 0 a 10, el més valorat ha estat Ibarretxe amb un 7,43, seguit per Ezenarro amb un 5,69, Basagoiti amb un 5,35, López amb un 5,05, Madrazo amb un 4,62, i en últim lloc Ziarreta amb un 4,34.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.