Política

El PP confirma Camacho com a candidata catalana i relleva del tot Sirera

La líder popular destaca la inèdita unanimitat amb què s’ha produït la seva elecció

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, va rebre ahir el suport unànime del comitè executiu de la formació popular catalana per presentar-se com a candidata a les pròximes eleccions al Parlament, i rellevar així del tot el seu antecessor, Daniel Sirera.

En acabar la reunió i visiblement satisfeta, Sánchez-Camacho va destacar que la unanimitat del suport que acabava de rebre “és un fet que per primera vegada s’ha produït en un comitè executiu” del seu partit. La dirigent popular va afirmar que les prioritats de la seva candidatura seran lluitar contra la crisi econòmica i solucionar el problema de l’atur.

Populars determinants
La líder del PP català va reconèixer que l’aspiració del seu partit és arribar a tenir un nombre de diputats que faci que els populars catalans siguin “determinants al govern de Catalunya, que necessita polítiques de moderació i de centralitat”.

“Em presento amb molta il·lusió, amb un gran compromís amb Catalunya i amb els catalans”, va afirmar Sánchez-Camacho. Per demostrar aquest objectiu va avançar que, a partir d’ara, té intenció de visitar cinc municipis catalans per dia, tres dies a la setmana. Així mateix, va recordar que la convenció estatal del PP se celebrarà els dies 16, 17 i 18 d’octubre a Barcelona. Abans, el 19 de setembre, es farà la presentació oficial de la candidatura de Camacho, que comptarà amb la presència del líder estatal de la formació popular, Mariano Rajoy. D’aquesta manera es vol fer públic l’aval que dóna la direcció del carrer Génova de Madrid a la presidenta del PP català en la seva cursa electoral.

Crítica amb Montilla
Alícia Sánchez-Camacho, que va denunciar la falta de polítiques econòmiques del tripartit, va reclamar un ple extraordinari del Parlament per presentar solucions a la crisi econòmica. “Els catalans s’estan adonant que el veritable problema és el tripartit, perquè ha realitzat polítiques que no han disminuït l’atur i no ha donat solucions”, va subratllar.

La candidata va denunciar que l’executiu que encapçala el socialista José Montilla és el “govern del caos” i va criticar que en un període de crisi econòmica el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, “es gasta els impostos dels catalans en viatges internacionals”, en al·lusió al que fa a l’Uruguai.

A parer de la dirigent popular, el president de la Generalitat hauria d’impedir aquests viatges, que suposen una despesa per al govern. En aquest sentit, va lamentar que Montilla sigui “incapaç de frenar el seu número dos”, per la qual cosa va interpretar que “cada vegada està més hipotecat per ERC i Iniciativa”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona