Política

Zapatero s'envolta dels fidels per a la nova legislatura

José Luis Rodríguez Zapatero mira de donar aquests dies des de Doñana el millor encaix al seu futur govern i a la direcció del grup parlamentari. Els primers gestos, però, apunten que els dirigents més fidels tindran un paper destacat en la nova legislatura. De moment, ja ha reservat plaça a María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes com a vicepresidents, a l’espera d’un tercer. Al número dos del PSOE i el seu home de confiança al partit, José Blanco, li ha encarregat les converses per garantir la investidura en primera volta, que es reprendran dilluns. Zapatero busca ara l’encaix pel ministre de Defensa, José Antonio Alonso, amic seu.

Si bé s’havia apuntat la possibilitat que el pogués situar al Congrés com a portaveu, destacats socialistes apunten més la possibilitat que Alonso acabi de portaveu del govern, si De la Vega cedeix competències. Sostenen que, en una etapa en què el PSOE no té majoria absoluta, i en què no es dibuixen pactes immediats, encaixaria en el perfil de portaveu a la cambra una persona com Ramón Jáuregui, més bregat en la negociació.

Trobar el portaveu del grup parlamentari és el que ara li corre més pressa a Zapatero. La decisió encara no està presa, però haurà de sortir de l’executiva socialista de dilluns. Les noves direccions del grup socialista al Congrés i al Senat reprendran dimecres oficialment les converses sobre la composició de les meses de totes dues cambres.

En alguns àmbits es dóna per fet que Alfredo Pérez Rubalcaba continuarà com a titular d’Interior, tot i el període de reflexió que el ministre ha obert. Blanco, encara que s’ha apuntat com a futur ministrable, molt probablement rebrà l’encàrrec de renovar el partit al País Valencià i Madrid. Una de les peces claus serà el ministeri de Foment, per al qual s’estaria buscant un perfil que no tingués càrrega territorial. Precisament, els socialistes catalans veurien bé que aquesta cartera quedés a les seves mans, possibilitat que aixeca recels en alguns sectors del PSOE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.