Política

Naoto Kan, nou primer ministre del Japó en substitució del dimitit Yukio Hatoyama

El fins ara ministre de Finances ha estat conegut al país nipó per haver lluitat contra els buròcrates

El ministre de Finances Naoto Kan, fiscal conservador conegut per haver lluitat contra els buròcrates, ha estat escollit per ser el primer ministre del Japó aquest divendres en una votació interna del partit al govern setmanes abans de les eleccions a la cambra alta del Parlament nipó.

Kan, de 63 anys, esdevindrà el cinquè primer ministre japonès en tres anys, i arriba al càrrec en un moment en què el país s'esforça per rebaixar un gran deute públic, afronta un dels envelliments de la població més alts del món i ha de gestionar les aliances de seguretat amb Washington i amb una Xina creixent.

El Partit Democràtic del Japó ha votat aquesta matinada (hora catalana) un successor per a l'impopular exprimer ministre Yukio Hatoyama, que ha renunciat al càrrec aquesta setmana per millorar les opcions del seu partit en les eleccions a la cambra alta del Parlament japonès del mes vinent. El Partit Democràtic del Japó necessita guanyar aquesta votació per evitar una situació de bloqueig parlamentari.

"Vull que aquesta elecció de líder sigui un tornar a començar per crear un Japó ferm, i m'agradaria estar-hi al capdavant", ha dit Kan als seus partidaris abans de la votació del partit, entre aplaudiments i crits de suport.

Hatoyama va renunciar al càrrec dimecres, quan feia vuit mesos que el seu partit havia arribat al poder prometent retallar la despesa, prendre el control de la política als buròcrates i donar als consumidors més diners per estimular la demanda interna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.