Política

Carod retreu a Puigcercós que posi xifres públicament

El president d’ERC va xifrar dilluns en 3.800 milions d’euros per al tercer any el mínim del nou finançament que els republicans estan disposats a acceptar

“Posar xifres i dates i fer segons quins gestos de cara a la galeria, no ajuda”. Josep-Lluís Carod-Rovira va llançar ahir aquest advertiment amb l’Estat espanyol en el punt de mira, però també cridant l’atenció a Joan Puigcercós: el president d’ERC va xifrar dilluns en 3.800 milions d’euros per al tercer any el mínim del nou finançament que els republicans estan disposats a acceptar, i dimarts la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Sagado, ja va donar per gairebé tancat l’acord assegurant que la setmana que ve es convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera.

“No ens correspon fer segons quina mena de passes o de gestos de cara a la galeria, ens correspon treballar amb tenacitat i fermesa”, va avisar Carod des de París, on va commemorar que fa 70 anys la Generalitat a l’exili es va establir a París. “Si jo ara em posés a dir una xifra o a precisar una data no contribuiria en res al procés”, va insistir el vicepresident renyant al president del seu partit. I això que dissabte van escenificar les paus amb una executiva d’integració. “Segons quins posicionaments i quins moviments” són un “error” i “no ajuden, sinó que més aviat compliquen”, va insistir Carod, que lamenta que la proposta de Salgado “encara és insuficient”.
Després de la seva estada a Cuba, el vicepresident és de viatge oficial a París, on avui es reunirà amb el director general de la Unesco, Koïchiro Matsuura. Ahir, acompanyat pel delegat del govern a París, Apel·les Carod, i la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, va descobrir una placa commemorativa a la façana de l’edifici que, entre el 1948 i el 1954, en plena dictadura franquista, va acollir la Generalitat a l’exili presidida per Josep Irla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona