Política

Carod retreu a Puigcercós que posi xifres públicament

El president d’ERC va xifrar dilluns en 3.800 milions d’euros per al tercer any el mínim del nou finançament que els republicans estan disposats a acceptar

“Posar xifres i dates i fer segons quins gestos de cara a la galeria, no ajuda”. Josep-Lluís Carod-Rovira va llançar ahir aquest advertiment amb l’Estat espanyol en el punt de mira, però també cridant l’atenció a Joan Puigcercós: el president d’ERC va xifrar dilluns en 3.800 milions d’euros per al tercer any el mínim del nou finançament que els republicans estan disposats a acceptar, i dimarts la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Sagado, ja va donar per gairebé tancat l’acord assegurant que la setmana que ve es convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera.

“No ens correspon fer segons quina mena de passes o de gestos de cara a la galeria, ens correspon treballar amb tenacitat i fermesa”, va avisar Carod des de París, on va commemorar que fa 70 anys la Generalitat a l’exili es va establir a París. “Si jo ara em posés a dir una xifra o a precisar una data no contribuiria en res al procés”, va insistir el vicepresident renyant al president del seu partit. I això que dissabte van escenificar les paus amb una executiva d’integració. “Segons quins posicionaments i quins moviments” són un “error” i “no ajuden, sinó que més aviat compliquen”, va insistir Carod, que lamenta que la proposta de Salgado “encara és insuficient”.
Després de la seva estada a Cuba, el vicepresident és de viatge oficial a París, on avui es reunirà amb el director general de la Unesco, Koïchiro Matsuura. Ahir, acompanyat pel delegat del govern a París, Apel·les Carod, i la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, va descobrir una placa commemorativa a la façana de l’edifici que, entre el 1948 i el 1954, en plena dictadura franquista, va acollir la Generalitat a l’exili presidida per Josep Irla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona
Política

Batlle aposta per “eliminar” de Ciutat Vella les activitats que “no aporten res”

Barcelona
política

Ferran Pedret, nou president del grup parlamentari del PSC

barcelona