Política

Hamàs confisca part de l'ajut a Gaza

Pròxim Orient

L’agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) va denunciar ahir que la policia del moviment islamista Hamàs ha confiscat part de l’ajuda humanitària enviada per la comunitat internacional per a la població de la franja de Gaza afectada pels atacs israelians. Segons explica l’agència de l’ONU en un comunicat, els agents es van emportar ahir “3.500 mantes i 406 racions de menjar d’un magatzem de distribució en un camp de Gaza”.

Els fets es van produir “després que el personal de la UNRWA rebutgés entregar l’ajuda al ministeri d’Afers Socials de Hamàs”. El material estava destinat a 500 famílies de la zona on hi ha el camp de refugiats de Xati, que, segons explica el comunicat, va ser assaltat per policies islamistes per emportar-se els béns “per la força”.

Un 60% de refugiats
L’agència humanitària que s’encarrega de rebre, emmagatzemar i distribuir l’ajuda internacional va exigir ahir mateix a Hamàs que la torni de manera immediata per poder-la donar a les famílies que la necessiten. Les Nacions Unides tenen sota la seva responsabilitat actualment els refugiats que viuen a la franja de Gaza, que suposen un 60% dels 1,5 milions d’habitants d’aquest territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.