Política

El bisbe de Vitòria admet que el diàleg és "primordial" per a la pacificació

El bisbe de Vitòria, Miguel Asurmendi, ha destacat aquest dimecres que els bisbes bascos sempre han defensat el diàleg com a "element important" per aconseguir la pau, perquè és un "requeriment". A la pregunta de si es pot arribar a negociacions amb ETA, Asurmendi manté que els bisbes no han dit això ni tampoc el contrari.

Tot i la prudència, el bisbe de Vitòria es desmarca amb aquestes paraules de la línia dura de la Conferència Episcopal Espanyola, que la setmana passada va emetre una nota en què aconsellava als catòlics no votar cap partit que negociï amb terroristes i apartar-se dels nacionalismes, en referència al nacionalisme català i el basc. El comunicat ha provocat reaccions en cadena a tots els nivells. El PSOE, que s'ha sentit directament al·ludit, ha amenaçat l'Església de tancar-li l'aixeta del finançament públic (tot i el concordat) si torna a governar després del 9 de març. A Catalunya, l'abat de Montserrat també s'ha distanciat del discurs de la Conferència Episcopal. I les crítiques han arribat al carrer, com es veu en el vídeo adjunt.

Un home emmascarat va pujar diumenge al migdia al presbiteri de l’església de Santa Maria del Mar a les 12.30 h i va interrompre la missa, mentre un còmplice ho enregistrava en un vídeo, que va ser enviat a la redacció de l’AVUI.

L’home es va acostar a un micròfon i va reivindicar que l’Església “no s’ha de ficar en temes d’Estat”. “Els bisbes no tenen dret a entrar en temes de política”, va insistir, en castellà, fins que quatre persones el van agafar i el van treure de l’església entre crits de “Fora, fora!” i “Al carrer!”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona