Política

Laporta es desmarca de la crisi a RCat

El president del Barça assegura que si es presenta a les eleccions “serà des d’un partit nou i serà per liderar-lo jo”

Joan Laporta va desvincular ahir el seu possible salt a l’arena política de la crisi que viu aquests dies Reagrupament. En declaracions a l’AVUI, el president del FC Barcelona va assegurar que “tot el que està passant en aquests moments” en l’associació política que encapçala Joan Carretero “no canvia en res el meu plantejament”.

No tindrà incidència entre altres coses perquè, en cas de presentar-se a les eleccions a la presidència de la Generalitat, el màxim dirigent del club blaugrana no pensa aprofitar la plataforma que suposa aquesta associació. “Si finalment em decideixo a presentar-me –va explicar a aquest diari– serà des d’un partit nou, des dels seus inicis. I si ho faig serà per liderar-lo jo, no per apuntar-me a una iniciativa ja feta”.

El president blaugrana, amb tot, va negar que si veia la llum aquest projecte acabés sent un club privat i restringit: “Si decideixo fer el pas a la política en una formació nova és evident que donaré la benvinguda no només a Carretero, sinó a qualsevol persona que pensi que a Catalunya li cal un Estat propi”.

Laporta, que va insistir en les coincidències amb Reagrupament, també va mostrar-se convençut que la situació que afecta l’associació es podrà revertir. “Sento el màxim respecte pel que hi està passant –va indicar el màxim dirigent blaugrana–, i jo continuo reagrupat moralment perquè compartim coses, compartim la biologia. Però és un tema intern d’aquest partit i estic convençut que el sabran resoldre. I ho dic amb el màxim respecte”.

Cap pacte
En aquest sentit, fonts pròximes al president blaugrana van desmentir rotundament a l’AVUI els rumors que situaven en un pacte de l’hipotètic ticket electoral Laporta-Carretero la causa de la crisi a Reagrupament. El mateix dirigent barcelonista, després de participar com a vicepresident de l’Associació de Clubs Europeus en un acte de la UEFA a Barcelona, va negar “qualsevol pacte amb ningú si jo encara no he pres una decisió”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona