Política

Les entitats de l’Ebre criden mentre que les del Segre respiren

La Plataforma es manifesta a la seu del govern denunciant que “el que va començar Cañete ho vol acabar Montilla”

La gent de la Plataforma en Defensa de l’Ebre té l’estranya sensació que el seu cabreig és una experiència ja viscuda amb anterioritat. El moviment antitransvasament, fa uns anys amb el suport de l’actual tripartit, ja va sortir al carrer per parar els peus al Pla Hidrològic Nacional, el qual incloïa una proposta per connectar la xarxa de l’Ebre i la del Ter-Llobregat molt semblant a la que torna a haver-hi ara sobre la taula. “La història es repeteix. El passeig militar que va començar Cañete ara vol acabar-lo Montilla”, va afirmar ahir Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma.

Sense els suports polítics de fa uns anys, l’entitat intenta pressionar els polítics locals perquè es desmarquin de la línia oficial. Per això van convocar un acte simbòlic ahir davant la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, Tomàs els va demanar “coherència” i que “facin pinya amb el territori”, i una altra portaveu de l’entitat, Susanna Abella, els va recordar que “si són on són i porten els cotxes oficials que porten és gràcies a la gent de les Terres de l’Ebre”.

Per la Plataforma, la interconnexió “obre la porta” a tots els transvasaments, també cap al sud, i aquesta serà una instal·lació d’ús permanent, i no temporal com assegura el govern. Dissabte s’ha convocat una assemblea per decidir mobilitzacions.

Després de la protesta
A Lleida respiren alleujats. No es farà el transvasament a la capçalera del Segre. El rebuig frontal dels alcaldes pirinencs, les crítiques dels del pla de Lleida, els regants espantats per les collites, els experts universitaris que es posaven les mans al cap, igual que els ecologistes, i les estratègies del PSC i ERC per oposar-se a un transvasament anòmal sense quedar davant l’opinió pública com a insolidaris. Tot plegat queda aparcat, tot i que encara hi ha reivindicacions a Medi Ambient perquè ara no s’aturin les inversions destinades als pobles que s’abasten amb camions cisterna.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), es mostrava satisfet de la resolució final, però apel·lava a un pacte de l’aigua que inclogui les connexions entre conques per evitar noves emergències a mig termini. El president de la Cambra de Comerç, Joan Simó (CiU), també apostava pel minitransvasament ara i el Roine a llarg termini com les millors opcions; finalment, Jaume Gilabert (ERC), president de la Diputació, donava per tancada la polèmica del Segre, però insistia en les mancances de molts municipis lleidatans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona