Política

Un diputat proposa tirar la bomba atòmica a la franja

El diputat d’extrema dreta i exministre d’Afers Estratègics del govern d’Ehud Olmert Avigdor Lieberman, va insinuar ahir que l’Estat d’Israel ha de llançar la bomba atòmica contra Hamàs a la franja de Gaza. “Hem de continuar combatent Hamàs com els Estats Units van combatre els japonesos durant la Segona Guerra Mundial”, va declarar Lieberman, líder del partit ultradretà Yisrael Beitenu, en al·lusió a la manera amb què els EUA van posar fi al conflicte mundial el 1945, tirant les bombes atòmiques a les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki. El diputat Lieberman va justificar l’ofensiva contra Gaza i va afegir que aleshores per a Washington “la conquesta del Japó no era necessària”.

La resposta a aquestes declaracions va arribar per part del diputat d’Iniciativa Nacional Palestina i antic ministre d’Informació del govern palestí Mustafà Barghuti, que va condemnar amb contundència el suggeriment de Lieberman, a qui va acusar de ser un “orador extremista”. “Les declaracions dels polítics israelians són tan desproporcionades com les accions sanguinàries contra el poble de Gaza”, va dir Barghuti.

Les paraules d’Avigdor Lieberman van ser reproduïdes per diverses emissores de ràdio locals de Gaza i altres mitjans de comunicació de la franja, que van afirmar directament que el diputat d’extrema dreta havia fet una crida a llançar la bomba atòmica sobre Gaza.

Lieberman va formar coalició de govern amb el primer ministre israelià, Ehud Olmert, des del 2006 fins al 2008 i va abandonar el govern perquè s’oposava a les negociacions de pau amb els palestins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona