Política

Preocupació a Silla per la clara deriva política de l'alcalde

En cercles polítics i social de la localitat, les xerrameques de la setmana, giren especialment al voltant de la deriva política de l'alcalde Francesc Baixauli, que sembla que s'ha passat al bàndol del candidat a les eleccions primàries del PSOE, Antoni Asunción. Cal recordar que l'alcalde, sempre ha presumit de mantenir una bona amistat amb l'ex-ministre, no debades el portava cada any a les tirades de l'Albufera i a les «ranxaes».

Quina carta juga?

Seguint les informacions aparegudes a la premsa, Baixauli ha estat en el sector lermista de Puig, intervenint, fins i tot, en el sopar que organitzà l'alcalde de Morella per a explicar l'acord a què havia arribat amb Alarte, per a no presentar-li batalla en les primàries. L'endemà mateix, però, Baixauli apareixia en el bàndol contrari, donant suport a Asunción i encarregant-se de la recollida de signatures al seu favor. Sembla que sense voler-ho, el PSOE pateix la potenciació del transfuguisme i, de fet, hi ha gent d'Alarte i de Romeu que se'n passen a Asunción. Hi ha persones que pensen que com Baixauli és un expert en el tema del transfuguisme, ho farà molt bé.

No volen Baixauli

El dia 2 de setembre, es feia públic que el PSOE de Silla està buscant un altre candidat per a l'alcaldia, pel refús que s'ha guanyat Baixauli de la majoria de la seua agrupació, i pel pacte amb el trànsfuga Machancoses. El secretari local, Vicent Zaragozà, ha hagut de rectificat a la regidora i militant socialista Roser, dient-li que encara no s'ha obert el període de proclamacions de candidats.

Malgrat que provenen d'EU i que cadascú ha anat a parar al PSOE de Baixauli per motius diferents, Lara ha demostrat ser una dona eficaç i coherent, dins dels límits d'un equip de govern tan confús com el que presideix Baixauli, fins al punt que s'ha oposat en alguns moments a actuacions de l'alcalde. Navarro és altra cosa. Com a regidor de l'oposició fou especialment crític amb l'alcalde nacionalista Pitarch, a qui insultà dient-li feixista. Pitarch es limità a dir-li «bocamoll».

Actuació confusa

Navarro, que ara dóna per bones les coses que abans criticava, té una actuació especialment confusa i contradictòria en el tema de l'Escola Municipal de Futbol, a la qual s'han oposat els clubs, acusant-lo de voler-los manipular. Sembla que ja tenen pensat qui serà el director de l'Escola.

La bastida

Continua sent motiu de comentaris que no s'haja fet res en la façana de l'església, declarada en ruïnes per l'actual alcalde de Silla. Sembla que el rector té altres coses en què pensar i que la promesa de Baixauli que anaven a fer tantes coses, ha quedat en res. La pregunta popular és: qui paga el lloguer de la bastida?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.