Política

Barroso defensa que el tractat de Lisboa "segueix viu" malgrat el no irlandès

Unió Europea

La Comissió Europea creu que el procés de ratificació del Tractat de Lisboa ha de continuar malgrat el vot negatiu del referèndum irlandès celebrat aquest dijous, segons ha afirmat el president de la CE, José Manuel Durao Barroso.

"El Tractat no està mort, crec que segueix viu", ha afirmat Barroso en conferència de premsa. "El Tractat va ser signat pels 27 països membres i per tant hi ha una responsabilitat conjunta per afrontar la situació", ha afegit el president de l'executiu comunitari, que ha recalcat que el resultat del referèndum irlandés "no ha resolt els problemes" que el Tractat de Lisboa intentava resoldre, especialment quant a la reforma institucional de la UE.

El Tractat de Lisboa ha estat ratificat per 18 dels 27 estats membres de la Unió i Barroso ha assenyalat que el procès ha de seguir en els vuit països restants.

La cimera de líders de la UE dels propers dijous i divendres estudiarà com abordar les preocupacions manifestades pel poble irlandès, que seran presentades pel seu primer ministre, Brian Cowen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.