Política

Dos soldats de l'exèrcit espanyol moren en un atemptat a l'Afganistan

Kabul

Dos soldats espanyols han mort i quatre més han resultat ferits, un de gravetat, en un atemptat suïcida al sud d'Herat a l'Afganistan.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha comunicat aquest migdia que un dels soldats morts és Ruben Alonso Ríos, de 30 anys i natural de Vigo, i Juan Andrés Suárez García, de 41 anys, natural de Mieres, Galícia. Els dos militars, pertanyien a la Brigada d'Infanteria Lleugera Aerotransportable i formaven part d'un equip de formació i ensinistrament de l'exèrcit afganès. Les dues víctimes feia 7 mesos que eren a Herat.

La ministra també ha aclarit que el vehicle amb el qual viatjaven ha estat envestit per una furgoneta carregada d'una gran quantitat d'explosius i “pilotada per un conductor suïcida”.

L'atac s'ha produït quan un comboi afganès tornava a la seva base. Aquest comboi estava format per 12 vehicles afganesos i 6 blindats espanyols, l'últim d'aquests blindats és el que ha estat envestit.

Espanya té a l'Afganistan un contingent de 778 militars implicats en la missió de la Força Internacional d'Assistència per a la Seguretat de Nacions Unides (ISAF) per a l'estabilització i reconstrucció del país.

Els primers efectius van arribar a l'Afganistan l'any 2002 i es van ubicar a Kabul, i el 2005 es van desplaçar a Herat.

La mort d'aquests dos soldats espanyols eleva a 87 el nombre de militars de l'exèrcit espanyol morts en el país asiàtic des de l'arribada de tropes el gener del 2002.

Chacón ha mostrat el seu condol a les famílies i ha afirmat que "tots els espanyols s'han de sentir units al seu dolor". "En aquests moments som encara més conscients de fins a quin punt els nostres soldats exposen la seva vida pel benestar i la llibertat d'un poble distant i per la seguretat dels espanyols", ha dit.

La ministra viatja a l'Afganistan amb el Cap de l'Estat major de la Defensa, el general José Julio Rodríguez, per repatriar els cadàvers dels militars morts i seguir d'aprop l'evolució dels quatre soldats ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.