Política

Dos soldats de l'exèrcit espanyol moren en un atemptat a l'Afganistan

Kabul

Dos soldats espanyols han mort i quatre més han resultat ferits, un de gravetat, en un atemptat suïcida al sud d'Herat a l'Afganistan.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha comunicat aquest migdia que un dels soldats morts és Ruben Alonso Ríos, de 30 anys i natural de Vigo, i Juan Andrés Suárez García, de 41 anys, natural de Mieres, Galícia. Els dos militars, pertanyien a la Brigada d'Infanteria Lleugera Aerotransportable i formaven part d'un equip de formació i ensinistrament de l'exèrcit afganès. Les dues víctimes feia 7 mesos que eren a Herat.

La ministra també ha aclarit que el vehicle amb el qual viatjaven ha estat envestit per una furgoneta carregada d'una gran quantitat d'explosius i “pilotada per un conductor suïcida”.

L'atac s'ha produït quan un comboi afganès tornava a la seva base. Aquest comboi estava format per 12 vehicles afganesos i 6 blindats espanyols, l'últim d'aquests blindats és el que ha estat envestit.

Espanya té a l'Afganistan un contingent de 778 militars implicats en la missió de la Força Internacional d'Assistència per a la Seguretat de Nacions Unides (ISAF) per a l'estabilització i reconstrucció del país.

Els primers efectius van arribar a l'Afganistan l'any 2002 i es van ubicar a Kabul, i el 2005 es van desplaçar a Herat.

La mort d'aquests dos soldats espanyols eleva a 87 el nombre de militars de l'exèrcit espanyol morts en el país asiàtic des de l'arribada de tropes el gener del 2002.

Chacón ha mostrat el seu condol a les famílies i ha afirmat que "tots els espanyols s'han de sentir units al seu dolor". "En aquests moments som encara més conscients de fins a quin punt els nostres soldats exposen la seva vida pel benestar i la llibertat d'un poble distant i per la seguretat dels espanyols", ha dit.

La ministra viatja a l'Afganistan amb el Cap de l'Estat major de la Defensa, el general José Julio Rodríguez, per repatriar els cadàvers dels militars morts i seguir d'aprop l'evolució dels quatre soldats ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona