Política

Dos soldats de l'exèrcit espanyol moren en un atemptat a l'Afganistan

Kabul

Dos soldats espanyols han mort i quatre més han resultat ferits, un de gravetat, en un atemptat suïcida al sud d'Herat a l'Afganistan.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha comunicat aquest migdia que un dels soldats morts és Ruben Alonso Ríos, de 30 anys i natural de Vigo, i Juan Andrés Suárez García, de 41 anys, natural de Mieres, Galícia. Els dos militars, pertanyien a la Brigada d'Infanteria Lleugera Aerotransportable i formaven part d'un equip de formació i ensinistrament de l'exèrcit afganès. Les dues víctimes feia 7 mesos que eren a Herat.

La ministra també ha aclarit que el vehicle amb el qual viatjaven ha estat envestit per una furgoneta carregada d'una gran quantitat d'explosius i “pilotada per un conductor suïcida”.

L'atac s'ha produït quan un comboi afganès tornava a la seva base. Aquest comboi estava format per 12 vehicles afganesos i 6 blindats espanyols, l'últim d'aquests blindats és el que ha estat envestit.

Espanya té a l'Afganistan un contingent de 778 militars implicats en la missió de la Força Internacional d'Assistència per a la Seguretat de Nacions Unides (ISAF) per a l'estabilització i reconstrucció del país.

Els primers efectius van arribar a l'Afganistan l'any 2002 i es van ubicar a Kabul, i el 2005 es van desplaçar a Herat.

La mort d'aquests dos soldats espanyols eleva a 87 el nombre de militars de l'exèrcit espanyol morts en el país asiàtic des de l'arribada de tropes el gener del 2002.

Chacón ha mostrat el seu condol a les famílies i ha afirmat que "tots els espanyols s'han de sentir units al seu dolor". "En aquests moments som encara més conscients de fins a quin punt els nostres soldats exposen la seva vida pel benestar i la llibertat d'un poble distant i per la seguretat dels espanyols", ha dit.

La ministra viatja a l'Afganistan amb el Cap de l'Estat major de la Defensa, el general José Julio Rodríguez, per repatriar els cadàvers dels militars morts i seguir d'aprop l'evolució dels quatre soldats ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona