Política

Convergència recupera la festa del partit el 19 d'abril a Vic

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) celebrarà el 19 d'abril a Vic (Osona) el seu particular dia del partit, una festa a imatge i semblança de l'Alderdi Eguna del PNB, que ja va arribar a celebrar en els anys vuitanta i noranta i en la qual espera reunir aquesta vegada uns 10.000 militants i simpatitzants.

La macrofesta convergent, que tindrà lloc entre els termes municipals de Vic i Gurb, amb el lema Aixecar Catalunya, torna a recuperar-se amb la intenció de repetir-la cada any sobre aquestes dates, a principi de la primavera, però sense un dia fix, han explicat fonts de CDC.

El programa del dia arrencarà a les 10.30 hores amb les primeres activitats infantils, des de tallers de reciclatge i ball de gegants fins a una ludoteca i sessions de contacontes.

Paral·lelament es desenvoluparan durant tot el dia activitats esportives -esgrima, bitlles, criquet, trial, bàsquet en cadira de rodes- i culturals, com tallers de dansa i cançons catalanes i internacionals, pintura, castells humans, mercat d'intercanvi de llibres o espectacles d'animació.

A les 13.00 hores començarà l'acte polític pròpiament dit, per al qual s'espera la presència dels pesos pesants de CDC, inclosos Artur Mas, Felip Puig i Jordi Pujol, a més del candidat de CiU al Parlament Europeu, Ramon Tremosa

Havaneres i actuacions musicals
Després de dinar es cantaran havaneres, hi haurà també actuacions musicals de grups en els quals toca almenys un càrrec convergent i se celebrarà un acte de commemoració dels 30 anys d'ajuntaments democràtics, amb l'assistència d'alcaldes i regidors convergents de les tres últimes dècades.

L'assistència
En declaracions a COMRàdio, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha recordat que durant els anys vuitanta i noranta ja se celebrava "una gran festa a Barcelona ciutat, durant dos dies, en un cap de setmana". "Era una gran trobada de totes les agrupacions, de tota la militància, de tota la gent simpatitzant i amiga de Convergència, però per diferents circumstàncies ho vam deixar de fer i aquest any ho recuperem", ha explicat Puig, que s'ha mostrat convençut que l'esdeveniment servirà per demostrar la capacitat de convocatòria del partit: ha pronosticat 10.000 assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden es declara capacitat per guanyar Trump tot i la desfeta en el debat

barcelona
estats units

El Suprem ratifica que es pot multar a persones sense llar per dormir al carrer

barcelona
judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona
guerra a europa

Ucraïna rebrà 60.000 milions a l’any en ajuda en els pròxims quatre anys

barcelona
judicial

El Suprem rebutja els recursos de Millo contra els indults a Junqueras i Cuixart

barcelona
Iran

Les autoritats allarguen quatre hores el tancament dels col·legis electorals

barcelona