Política

La possible fusió dels crítics descol·loca la direcció d’ERC

ERC

La possible fusió entre els dos sectors crítics d’ERC, els liderats per Joan Carretero i Uriel Bertran, ha sorprès bona part de la direcció, que no estava al corrent de les negociacions que fa setmanes que mantenen els dirigents dels dos moviments interns de cara a una aliança global, que començarà a concretar-se en els congressos territorials que els republicans celebraran durant els pròxims dos mesos.


L’acord, que va avançar ahir l’AVUI, no està tancat i s’ha forjat en secret –tant és així que són molts els membres dels sectors crítics que no n’estaven al corrent. S’ha rebut amb recel per part d’alguns dirigents de l’entorn de l’actual president, Joan Puigcercós, que atribueixen els moviments a un pacte “de perdedors”. Se’ls recrimina que no hagin acatat els resultats de les eleccions internes del 7 de juny, que Puigcercós va guanyar amb el 37% del suport. De tota manera, oficialment la direcció manté l’objectiu de propiciar candidatures unitàries –integrades per representants de totes les sensibilitats– per mirar de posar pau al territori i per aconseguir que, a mig termini, hi hagi tots els accents a l’executiva nacional. S’hi va comprometre el secretari general, Joan Ridao, després del congrés del juny, i així ho va reiterar ahir en declaracions a aquest diari. Puigcercós i Ridao van intentar sense èxit que tots els sectors fossin a la nova executiva, però els crítics se’n van autoexcloure amb l’argument que no comparteixen l’estratègia dels que avui porten les regnes de la formació. Tots dos han estat en contacte amb representants dels crítics i hi ha hagut sobretot un acostament entre Puigcercós i Carretero.

Setmana clau
Encara que durant l’estiu hi ha hagut converses en diverses direccions per teixir aliances de cara a les assemblees territorials, aquesta setmana és clau. S’estan perfilant pactes de tota mena i la notícia d’una possible fusió dels crítics ha provocat una certa distorsió, atès que el fet que presentin una llista conjunta en diverses federacions podria alterar la correlació de forces al territori. A Barcelona, per exemple, l’entorn de Puigcercós té previst decidir en breu si presenta candidat o si dóna suport a la llista dels crítics, que, si no hi ha canvis, està previst que encapçali Rut Carandell, que va ser el tàndem de Carretero a les primàries del 7 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.