Política

Benach topa amb Saura per la despesa en cotxes oficials

Despesa pública

La presidència del Parlament de Catalunya presentarà una queixa formal al govern de la Generalitat per la dura carregada que ahir el conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, va llançar contra el president de la cambra, Ernest Benach, després que transcendís el cost dels extres del vehicle que utilitza, el mateix que té el president del govern, José Montilla.

Saura, a primera hora del matí en una entrevista a RAC 1, va demanar explicacions públiques per la despesa “ofensiva” de 9.276 euros en extres del vehicle, utilitzant informació publicada i obviant informació oficial. El conseller d’ICV també va insinuar la possibilitat d’obrir una comissió d’investigació, si bé “no s’acostuma a fer en cas de membres de la mesa del Parlament”. Benach va qualificar les paraules de Saura de “polèmiques interessades” en el seu blog.

Fonts de la cambra catalana van anunciar a mitja tarda d’ahir la interposició de la queixa formal contra l’actitud de Saura i van desplegar tota mena de dades per justificar i precisar la informació publicada. Segons el Parlament, la despesa en cotxes oficials feta l’any passat, quan acabava el contracte de rènting de 13 vehicles, va suposar l’adquisició d’uns models de gamma superior però un estalvi de 72.000 euros respecte del cost anterior.

També aquestes fonts van precisar que les dues principals autoritats del país, el president de la Generalitat i el del Parlament tenen el mateix model de cotxe, amb els mateixos reforçaments per qüestions de seguretat i amb extres per treballar com una taula escriptori per a l’ ordinador, que se sol usar en els desplaçaments llargs.

El Parlament va emmarcar l’estalvi de 72.000 euros en un “esforç de contenció” de la cambra que ha afectat també la congelació de sous, la construcció del nou hemicicle i les aportacions econòmiques als grups.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona