Política

Desactivats dos artefactes explosius a Getxo (Biscaia)

L'ertzaintza troba dins una motxilla una olla amb cinc quilos de cloratita i un detonador

La Ertzaintza ha desactivat avui dos artefactes explosius situats davant de l'edifici dels jutjats de Getxo (Biskaia). La primera de les bombes contenia cinc quilos de cloratita i la segona tres.

El primer artefacte ha estat localitzat poc després d'un quart de set del matí, quan el servei d'atenció d'emergències SOS-Deiak de Biscaia ha rebut la trucada d'una persona que ha dit parlar en nom d'ETA i que ha alertat de l'explosió en mitja hora d'un artefacte explosiu a l'edifici dels jutjats de Getxo.

Les dotacions policials desplaçades al lloc indicat han localitzat a la porta principal de l'edifici una motxilla sospitosa, pel que s'ha procedit a acordonar la zona. Poc més tard, un equip de desactivació d'explosius de l'Ertzaintza ha examinat el contingut de la bossa i ha comprovat que a l'interior hi havia una olla amb cinc quilos de cloratita amb un cordó detonant i un temporitzador i s'ha procedit a desactivar-lo.

Nou ensurt
Hores després, agents de la Unitat d'Explosius de l'Ertzaintza han hagut de tornar a acordonar la zona per poder desactivar un segon artefacte explosiu que es trobava als voltants dels jutjats, concretament a l'interior d'una paperera i que constava per 3 quilos de cloratita i un temporitzador.

Segons ha informat la Ertzaintza, després de desactivar la primera bomba s'ha procedit a revisar las càmeres de seguretat dels jutjats, i s'ha descobert que dos individus havien dipositat un paquet en una paperera propera a l'edifici. Poc després de les dues de la tarda s'ha desactivat aquest segon artefacte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona