Política

Zapatero ofereix als EUA una "relació fraterna i de feina conjunta"

S'ha reunit amb la presidenta del Congrés, Nancy Pelosi, en les primeres hores de la visita que li permetrà reunir-se amb Obama

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dedicat aquest dimarts les seves primeres paraules públiques a Washington a oferir als Estats Units una "relació fraterna", "d'amistat" i de "feina conjunta" als nord-americans. Així s'ha pronunciat en una declaració conjunta amb la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, al Capitoli davant d'un grup limitat de mitjans de comunicació.

Pelosi ha destacat el discurs que va pronunciar Zapatero el setembre passat a les Nacions Unides a favor de la pau i ha subratllat que Espanya i els Estats Units comparteixen valors comuns de democràcia, justícia i prosperitat.

Zapatero es reunirà aquesta tarda amb el president dels EUA, Barack Obama, després de mesos preparant  i negociant aquest viatge que ha de recuperar la bona relació entre l'Estat espanyol i els nord-americans trencada des que el PSOE va arribar a la Moncloa i va anunciar la retirada de les tropes espanyoles de l'Iraq.

En la trobada amb Pelosi, Zapatero ha qualificat de "fonamental" per a "milions d'éssers humans" la "col·laboració" d'Espanya i la UE amb els Estats Units. Segons el seu punt de vista, "la pau", el benestar mundial i "el futur de la naturalesa" depèn "en gran mesura" de la col·laboració entre els països democràtics i desenvolupats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona