Política

El delegat estatal a Balears nega que s'hagi identificat cap dels autors de l'atemptat de Calvià

Confusió sobre les pistes que segueix la policia, que manté activat un ampli desplegament a la recerca dels terroristes

El delegat del govern estatal a les Illes Balears, Ramon Socias, ha negat “rotundament” que s'hagi identificat cap dels presumptes autors de l'atemptat que aquest dijous va acabar amb la vida de dos agents de la Guàrdia Civil a Palmanova, a Calvià. El desmentit de Socias s'ha produït poques hores després que el Ministeri de l'interior hagués difós les fotografies de sis presumptes membres d'ETA i n'hagués identificat dos com a possibles autors de la l'atemptat.

Fonts policials han explicat aquest divendres que s'havia detectat com dues persones havien marxat en cotxe després de l'explosió de la bomba que va matar els dos guàrdies civils. L'ampli dispositiu policial desplegat mostrava a la gent les fotografies d'un home i una dona que, en principi, no semblaven tenir res a veure amb les fotos dels sis presumptes membres d'ETA sobre els quals Interior demana informació.

Segons el delegat del govern central, hi ha hagut “una confusió” amb la publicació de les fotos, tot i afegir que “no es descarta, però tampoc es confirma, que algun d'ells pugui estar implicat” en l'assassinat dels dos guàrdies civils. Socias ha afegit que “fer especulacions” no ajuda a avançar en la investigació. Les forces de seguretat de l'Estat sospiten que els autors de l'atemptat de Calvià tenen algun habitatge a Mallorca per esperar el temps que calgui per poder marxar de l'Illa.

El Ministeri de l'Interior ha difós aquest divendres les fotografies de sis presumptes membres d'ETA i ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar-los. Els autors de l'atemptat podrien formar part d'aquest grup. Es tracta de Iván Sáez de Jáuregui Ortigosa, Joanes Larretxea Mendiola, Oroitz Gurruchaga Gogorza, Alberto Machain Beraza, Iratxe Yáñez Ortiz de Barron i Itziar Moreno Martínez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.