Política

El 'Gustav' es comença a desplegar a Louisiana

Món

El primer front de pluges de l'huracà Gustav ha arribat al sud de Louisiana en una mostra del potencial destructiu del cicló de categoria tres que arribarà avui dilluns a la tarda (hora local), a la costa propera al delta del Mississipí.

A partir de les set de la tarda, hora local, la pluja ha cobert Nova Orleans i una àmplia franja de la costa amb l'arribada dels primers núvols del Gustav. A aquella hora ja havia entrat en vigor, tant a Nova Orleans com als municipis limítrofs, un toc de queda que impedeix el desplaçament pels carrers de les persones que no han atès l'ordre d'evacuació obligatòria.

Les autoritats estatals han informat que a la costa del delta del Mississipí ja s'han registrat marejades de dos metres d'alçada.

Gustav, que ha deixat almenys 96 morts al Carib, avança a 27 quilòmetres per hora amb vents màxims de 185 quilòmetres per hora, que el converteixen en un huracà de categoria tres en l'escala d'intensitat Saffir-Simpson.

El Centre Nacional d'Huracans (CNH), amb seu a Miami, ha pronosticat que és possible alguna intensificació durant la nit i certes fluctuacions, però es preveu que toqui terra com a mínim com a categoria tres.

El centre del cicló impactaria a la costa de Louisiana avui dilluns a la tarda per després transformar-se en una tempesta l'endemà a la frontera amb Texas, mentre que dimecres es degradaria fins a depressió tropical. El CNH ha indicat que es manté l'avís d'huracà al nord de la costa del Golf de Mèxic, incloent la ciutat de Nova Orleans i Lake Pontchartrain, a Louisiana, fins a la forntera entre Alabama i Florida. Texas també està sota alerta.

Han estat evacuades dos milions de persones del sud-est de la costa nord-americana i els cossos de seguretat estan vetllant perquè aquest èxode no provoqui assalts i saquejos a les cases deshabitades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona