Política

Escalfament preelectoral a la Mercè de cara al 2011

El republicà Jordi Portabella expressa la intenció de secundar la candidatura més votada i el convergent Xavier Trias respon que ell juga a guanyar l'Ajuntament de Barcelona

La celebració de les festes de la Mercè a Barcelona han tingut un repunt d'escalfament preelectoral quan encara falta prop d'un any i mig per a les pròximes eleccions municipals.El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha avançat aquests dijous el propòsit de donar suport a la candidatura més votada en les eleccions municipals. El líder municipal de CiU, Xavier Trias, ha respost que ell “juga a guanyar, no a quedar segon” i ha argumentat que “és impossible que siguis alcalde si no guanyes” i ha celebrat el posicionament de Jordi Portabella.

El líder d'ERC a l'Ajuntament preveu uns comicis "bipolaritzats" entre PSC i CiU i per això creu que "treure un bon resultat a les eleccions i guanyar-les serà molt important". "En aquest escenari, Portabella ha dit que ERC aspira a aconseguir "els millors resultats de la història" i que aquests resultats "siguin determinants a l'hora que hi hagi un alcalde o un altre". Portabella vol evitar que "hi hagi temptacions en relació a altres forces polítiques que podrien arribar a donar majories" i que "no representen el que és l'esperit de la capital del país i que en un moment donat podrien tenir una bona representació", en referència al PP.

Xavier Trias ha aprofitat l'oportunitat per afirmar que CiU tindrà en el 2011 una “ocasió única” per guanyar les eleccions municipals a Barcelona. “Crec que podem dir sense petulància que, si avui es produïssin les eleccions, guanyaríem”, ha assegurat recordant que “queda un any i mig, però anem bé”. El dirigent local de CiU ha assegurat que, si governa, obrirà la mà per col·laborar a la gent d'altres forces polítiques i veu positiu que Portabella es posicioni a favor de la llista més votada. El president de CiU a l'Ajuntament de Barcelona també ha carregat contra el PSC, de qui ha dit que “s'ha cregut que això és casa seva”. Trias, que ha assegurat no sentir-se “gens de dretes”, ha remarcat que la dreta conservadora avui en aquesta ciutat “són els socialistes”.

Hereu: "Estan molt lluny"
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha volgut eludir entrar en el debat dels pactes postelectorals que ha obert el líder d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Portabella. Hereu ha recordat que els comicis estan “lluny” i que no vol “entrar en aquest tipus d'especulacions”. L'alcalde ha garantit que el seu equip de govern està “plenament implicat en un projecte de ciutat que té com a principal objectiu superar la crisi i els seus efectes”. “Ja tindrem moments de parlar d'eleccions, encara estem molt lluny”, ha reblat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona