Política

Iceta emplaça Duran a respectar la independència de la Cambra i de Foment

El PSC afirma que l’opinió de les organitzacions empresarials és majoritària entre els electors de CiU

El PSC va emplaçar ahir el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, a respectar les opinions de la societat civil. Així ho van expressar tant el viceprimer secretari i portaveu del partit, Miquel Iceta, com el conseller d’Educació i membre de l’executiva del PSC Ernest Maragall.

Duran, en una entrevista a l’AVUI, acusava ahir la Cambra de Comerç de Barcelona i Foment del Treball de parlar induïts pel conseller d’Economia, Antoni Castells, a l’hora de valorar l’acord del nou finançament de Catalunya. Fins i tot els recordava que tenen serveis d’estudis propis i prou criteri per tenir veu pròpia, alhora que dubtava que tots els empresaris que representen la Cambra i Foment estiguin d’acord amb la valoració que en fan, “per una manca de coneixement profund del document”.

“Si de veritat respecta la societat civil, n’ha de respectar les opinions, que, a més, són majoritàries entre els electors de CiU”, va sentenciar Iceta. Pel que fa als retrets de Duran al conseller d’Economia de tancar el finançament per cansament de la negociació, Iceta considera que la federació no té arguments objectius per criticar un bon acord.

Prèviament, el conseller Maragall va titllar les paraules de Duran de “manca de respecte absolut a la independència” de la Cambra i de Foment i es va preguntar si havien de dir que no per ser independents. Per ell, CiU s’ha adonat que quedar-se fora és un “error” i no sap com esmenar-lo. “Tal com ho fan, s’estan empetitint. Allò que han dit de representar en exclusiva durant tants anys ha quedat al descobert: ja no representen Catalunya”, va concloure Maragall, que ahir va participar a Sabadell en la campanya explicativa del nou acord del finançament que el seu partit ha fet aquest cap de setmana.

Duran hi insisteix
El polític socialcristià, de la seva banda, va reblar públicament les declaracions recollides a l’entrevista a l’AVUI i va acusar el govern de José Montilla de “claudicar” davant del PSOE. Per Duran, “el PSC és més PSOE que mai”.

“El temps ens acabarà donant la raó. I serà quan es vegi que no arriben les xifres astronòmiques, quan es vegin les dificultats per pagar la llei de la dependència, que no s’abaixen els impostos, que no es treu el cèntim sanitari de la gasolina o quan es vegi que continuem pagant l’impost de successions mentre altres comunitats, com Madrid, no ho fan”, va assegurar durant l’acte de cloenda de l’escola d’estiu de la Unió de Joves que es va celebrar ahir al matí a Prat del Comte.

Duran i Lleida assegura que a CiU no li han de tremolar les cames per la seva solitud en aquest tema. “Una força política, quan creu que ha de defensar una posició, si té coherència en els plantejaments, cohesió interna i serietat a l’hora de plantejar-la, no ha de tenir cap mena de por”, va afirmar el secretari general de la federació nacionalista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona