Política

Enric d'Anglaterra combat els talibans en la línia de front a l'Afganistan

El príncep va arribar al desembre a la perillosa província de Helmand

El ministeri britànic de Defensa va confirmar ahir que el príncep Enric, el fill petit del príncep Carles i tercer en la línia de successió al tron d’Anglaterra, és a l’Afganistan, on va arribar el desembre passat per combatre els talibans amb el seu regiment.

El príncep, de 23 anys, va servir secretament durant deu setmanes a la línia de front a la província de Helmand (sud), una de les més perilloses de l’Afganistan i on estan estacionats la major part dels 7.800 soldats britànics desplegats al país.

L’exèrcit havia arribat a un acord amb la premsa britànica perquè mantingués en secret la missió del príncep a canvi que diversos periodistes el poguessin visitar. Les filtracions de mitjans estrangers, però, han forçat les autoritats britàniques a reconèixer la presència d’Enric a l’Afganistan i a plantejar-se si li mantenen la missió.

El cap de l’exèrcit britànic, el general Richard Dannatt, es va manifestar “molt decebut” per les filtracions de “webs estrangeres”. “Ara que la història és de domini públic, el cap de l’estat major i jo mateix estudiarem amb els comandaments operacionals si continua el seu desplegament”. Per la seva banda, el premier, Gordon Brown, va lloar Enric qualificant-lo de “soldat exemplar”.

El regiment del príncep havia de combatre a l’Iraq, però al maig es va desestimar aquesta possibilitat després que grups radicals amenacessin de segrestar-lo i matar-lo. Durant la seva estada a l’Afganistan, Enric ha participat en patrulles terrestres per diverses localitats i ha disparat l’enemic, segons mostren diverses fotos i vídeos.

Rebel i amant de festes
El jove príncep es va mostrar satisfet d’haver acomplert la missió de soldat, “tal com desitjava fer”. El fill de Carles i Diana de Gal·les, amb fama de rebel i aficionat a les sortides nocturnes, va protagonitzar una sonada polèmica el 2005, quan va participar en una festa vestit de nazi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles
Estats Units

Tots els camins porten a l’expresident

Los Angeles
Guillem López Casasnovas
Catedràtic d’hisenda pública

“La reforma del finançament català serà ara o mai”

Barcelona
Kenneth Martínez
Alcalde del Vendrell

“Som al cor de la Catalunya que està en creixement”

El Vendrell
Alfons González
Càrrec

“El govern prioritza la publicitat abans que l’efectivitat”

El Vendrell