Política

L’Audiència reobre una causa contra Otegi per terrorisme

Política

La justícia espanyola té pressa perquè l’exlíder de Batasuna Arnaldo Otegi torni a la presó, d’on va sortir el 30 d’agost després de complir una condemna de 15 mesos entre reixes acusat d’enaltir el terrorisme en un homenatge a l’etarra José Miguel Beñaran, Argala. El dirigent abertzale té quatre causes judicials pendents i ahir el magistrat de l’Audiència Nacional Eloy Velasco va decidir reactivar la primera, oberta contra Otegi pels suposats delictes de reunió il·lícita, desobediència greu al Tribunal Suprem i –de nou– enaltiment del terrorisme pel míting del velòdrom d’Anoeta el novembre del 2004.

La causa estava paralitzada des del febrer del 2006, setmanes abans que ETA anunciés l’últim alto el foc permanent. Al velòdrom Otegi va apostar per la política com la única via per solucionar el conflicte basc i va assentar les bases del procés de solucions, amb dues taules de negociació. Enterrat el procés, Velasco –fent cas a la petició de l’acusació particular, el Foro de Ermua– desenterra el procediment i cita a declarar dijous que ve tres testimonis que van ser presents al míting.

A la causa també estan imputats –sense l’acusació de desobediència greu al Suprem– els dirigents abertzales Joseba Permach i Joseba Álvarez, tots dos entre reixes des de fa mesos per pertànyer a la mesa nacional de Batasuna. Otegi, que també formava part de la cúpula de la formació abertzale, està en llibertat sota fiança. Abans d’acabar l’any, també pot ser condemnat a 15 anys de presó per pertànyer a ETA en grau de dirigent pel sumari que investiga les herriko taberna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona