Política

Sense acord per Hondures

El govern ‘de facto’ rebutja la proposta mediadora del costa-riqueny Óscar Arias i s’obre un termini de 72 hores per intentar convèncer Micheletti

La possibilitat de trobar una sortida negociada a la crisi a Hondures va quedar ahir pràcticament sepultada pel rebuig del govern de facto de la proposta mediadora del president de Costa Rica, Óscar Arias, que incloïa la restitució en el poder del derrocat Manuel Zelaya i la conformació d’un govern d’unitat nacional.

“Ho sento molt, però la seva proposta resulta inacceptable i és una intromissió en els assumptes interns del meu país”, va dir a Arias el nou canceller Carlos López, cap de la delegació enviada a San José pel governant Roberto Micheletti. Després de la negativa, Arias va advertir sobre la possibilitat d’una guerra civil a Hondures i es va donar un termini de 72 hores per tractar de “convèncer” Micheletti sobre la necessitat d’una solució negociada. Els delegats de Zelaya, que havien acceptat “íntegrament” el pla de Costa Rica, van lamentar la “intransigència” dels dirigents colpistes.

El retorn de Zelaya
Un retorn triomfal de Zelaya al poder va ser sempre innegociable per al govern de facto, perquè considera que seria reconèixer el fracàs del cop d’Estat i acceptar la validesa del rebuig internacional.

“El problema de la proposta és que volen presentar Zelaya com el president, però per a nosaltres és una persona que té una ordre de captura”, va dir Mauricio Villeda, negociador de Micheletti. Els hondurenys posaran ara la seva atenció en l’amenaça de Zelaya de tornar al país sigui com sigui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.