Política

El cicló Aila mata més de 100 persones entre la Índia i Bangladesh

L'ONU ha confirmat que aquests dos estats són una de les zones del planeta més vulnerables al canvi climàtic

Més de 110 persones han mort víctimes del cicló Aila al seu pas per l'estat indi oriental de Bengala i el país que fa frontera amb aquest: Bangladesh.

Segons informacions oficials, aquesta segona zona s'està emportant la pitjor part de la tempesta tropical Aila, que ja s'està debilitant. Aquest país ha perdut 81 ciutadans sota els efectes de l'huracà, segons la font del ministeri de Bangladesh de Gestió de Desastres.

L'agència de notícies UNB i el rotatiu The Daily Star situen la xifra total de morts des d'ahir a Bangladesh en més de cent, encara que les xifres no han estat confirmades oficialment. Els districtes més afectats han estat els portuaris, que han quedat completament negats per les inundacions.

A Bengala, 31 persones han mort a causa del cicló, segons ha dit aquest dimarts a la premsa el secretari d'Interior del Govern regional, Ashok Mohan Chakroborty. "Els arbres ja han estat apartats de les grans carreteres però encara hi ha obstruccions en els camins", ha admès Chakroborty.

L'Aila ha tocat terra aquest dilluns amb vents de fins 110 quilòmetres per hora i, encara que en un principi va semblar que es dirigia a la metròpoli bengalí de Calcuta, finalment es va desviar uns 50 quilòmetres a l'oest i ha continuat la seva marxa enrera cap al nord.

L'huracà ha arrancat arbres, pals de la xarxa elèctrica i també ha destroçat cases a Bengala, en què almenys 110.000 persones han resultat afectades. A Bangladesh, a més, ha causat un augment de la marea que ha inundat almenys quatre districtes.

Els exèrcits d'ambdós països han iniciat ja tasques de rescat veient que el cicló s'ha anat debilitant, malgrat que en alguns punts les pluges han continuat fins aquesta matinada.

El grup intergovernamental sobre el canvi climàtic de l'ONU considera Bangladesh i l'estat veí indi de Bengala dues de les zones més vulnerables del planeta pel que fa a les catàstrofes naturals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.