Política

Un mort en una baralla entre neonazis i antifeixistes a Madrid

Un jove de setze anys ha mort en ser apunyalat en el transcurs d'una baralla entre neonazis i antifeixistes al Metro de Madrid, segons han informat fonts policials i dels serveis d'emergències madrilenys.

Els fets han tingut lloc cap a les 12 del migdia a l'interior d'un comboi a l'alçada de l'estació de Legazpi. A més de la víctima mortal, una altra persona ha resultat ferida de gravetat per arma blanca, mentre que almenys vuit persones més han hagut de ser ateses per ferides per talls. Alguns dels ferits són usuaris del metro totalment aliens a la baralla. Els serveis d'emergència han instal·lat un hospital d'emergència a la boca del metro de Legazpi. Un dels ferits és menor d'edat.

El portaveu de la Prefectura Superior de Policia de Madrid ha assegurat que tot apunta que la baralla guarda relació amb la manifestació que les Joventuts de Democràcia Nacional (DNJ) havien convocat aquest migdia al districte d'Usera sota el lema Contra el racisme antiespanyol, contra la immigració. Segons els organitzadors, la protesta estava autoritzada per la Delegació del Govern.

Detingut el presumpte autor de l'apunyalament
El presumpte responsable de la mort ha estat detingut poc després, ja que es tracta d'un dels ferits que es troba hospitalitzat. Segons fonts policials, el detingut passarà a disposició judicial "tant aviat com sigui possible".

El conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid, Alfredo Prada, ha condemnat aquest "lamentable succés", que "trenca la convivència pacífica de Madrid, que és una ciutat oberta i solidària, on tot el món pot defensar les seves idees amb la paraula".

La víctima "no pertanyia a cap sigla"
Una amiga del jove mort i d'un altre jove que ha resultat ferit, ha assegurat que els agredits "no pertanyen a cap sigla ni cap banda". La noia ha assegurat que tres amics seus han estat atacats quan es dirigien en metro a manifestar-se en contra d'una concentració que les Joventuts de Democràcia Nacional (JDN) havien convocat en la plaça de Julián Marías, al districte d'Usera.

Arantxa ha explicat que el pressumpte agressor es trobava amb un altre noi i que, "de sobte" s'ha llançat contra els seus companys.

La víctima mortal era menor d'edat, fill únic i vivia amb la seva mare i la seva àvia al barri de Vallecas. Segons veïns de la família, el jove "no es ficava en embolics", i creuen qiue la mort s'ha produït perquè "estava al lloc equivocat en el moment equivocat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona