Política

Ribó troba que Múgica fa el "ridícul" presentant un recurs contra la llei del Síndic

El Tribunal Constitucional ha admès l'apel·lació del Defensor del Poble

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha assegurat aquest dijous que el Defensor del Poble, Enrique Múgica, se situa "pràcticament al límit del ridícul" en recórrer la llei del Síndic.

Ribó ha fet aquestes declaracions després que el Tribunal Constitucional (TC) admetés un recurs d'inconstitucionalitat presentat per Múgica. "Sorprèn que el defensor dels drets a nivell de l'Estat espanyol recorri el dret a combatre la tortura", ha declarat el Síndic.

El Síndic de Greuges ha dit que no va tenir noticia d'aquest fet fins aquest dimecres, quan el TC va demanar-los informació per poder continuar els tràmits del recurs. Ribó ha explicat que el recurs es va haver de presentar abans del 30 de març, ja que es disposen de tres mesos des de l'aprovació d'una llei per fer-ho, i ha criticat que tot i trobar-se amb Múgica en diverses ocasions no li havia comentat res sobre aquesta qüestió.

Ribó ha alertat que la Llei de la institució va ser aprovada pel Parlament el 17 de desembre de 2009 i està en vigor, per la qual cosa "continua en vigor el mecanisme català contra la tortura", un dels punts als que s'oposa Múgica.

Mecanisme contra la tortura
Ribó ha dit que va presentar una proposta tant al govern espanyol com al català per crear aquest mecanisme i que va rebre cartes "d'elogis" i de conformitat fins i tot del ministre de l'Interior del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba. Ribó també ha demanat al president del Parlament, Ernest Benach, "que nomeni ja" el Consell social i de garanties per poder continuar desplegant la llei i el mecanisme contra la tortura tal i com indica la norma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona