Política

Enfrontament entre un alcalde d'ERC i un càrrec d'ICV per suposats favors a canvi del sí al transvasament

Un càrrec d'ERC i un d'ICV dissenteixen sobre el que és un "favor" per part de Medi Ambient i el que és una "oportunitat" per als ajuntaments de Tarragona. I ho fan en referència al vot positiu que ha rebut el transvasament per part de la majoria d'alcaldes tarragonins en l'assemblea del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).

Segons ha avançat El Punt, l'alcalde de Montblanc i exdiputat al Congrés per ERC, Josep Andreu, ha acusat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), un ens depenent de Medi Ambient de la Generalitat, de prometre favors a alcaldes del CAT a canvi que votessin que sí al transvasament. En declaracions també a l'AVUI.cat, Andreu denuncia en concret que des de medi Ambient "s'està negociant el canvi d'informes desfavorables a favorables en plans parcials o plans generals d'uns quants municipis de la demarcació" i es basa en una conversa mantinguda amb un altre alcalde del consorci que va decidir votar positivament a l'últim moment ja que tenia pendent el posicionament de l'ACA en alguns projectes urbanístics.

Diverses poblacions del CAT estan pendents de rebre informes favorables o de canviar els negatius de medi ambient per portar a terme diferents intervencions urbanístiques, per aquesta raó, Andreu creu que "a partir d'ara, dissimuladament, aniran sortint informes positius de l'ACA, amb una relació de causalitat claríssima", tot i que no vol posar exemples.

Llançament d'acusacions ERC-ICV
Segons l'alcalde de Montblanc, a la última assemblea des de la presidència del CAT "es va intentar convèncer tots els ajuntaments que votessin a favor del transvasament". Una visió que no comparteix el president del consorci, Daniel Pi, d'Iniciativa per Catalunya-Verds que creu que "cap promesa pot canviar el vot dels 40 alcaldes" assistents a l'assemblea i afegeix "només la mala fe pot llençar aquesta acusació".

A més, Pi veu en l'entrada en funcionament de la dessalinitzar de Cunit i la construcció de la canonada la possibilitat "d'aprofitar aquest nou cabdal d'aigua a les poblacions de Tarragona que podrien tenir llum verda des del punt de vista hídric als seus projectes d'urbanització aturats per la falta de aigua".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.